Kyllingfilet med ovnsbakte grønnsaker, ris og appelsinsaus
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingfilet med appelsinsaus

ovnsbakte grønnsaker og ris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli
1 stk
Jasminris
135 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Ingefær
½ bit
Appelsinjuice
2½ dl
Maisstivelse
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Melk
1 dl
(Melk)
Vann
4 ss
Vårløk
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
739 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
87 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kyllingen kan varmes på samme brett som grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel gulrotstavene og brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter.    
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha kyllingen og kraften fra pakken over i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Skrell og finhakk ingefæren. Varm opp en kjele med 1 ss smør på middels varme. Stek ingefæren i 2–3 minutter. Tilsett appelsinjuicen, og la det småkoke i omtrent 2 minutter. Ha i 1 dl melk, og kok opp. Bland maisstivelsen med 4 ss vann i en kopp. Hell blandingen i den kokende sausen, litt etter litt, under omrøring, til sausen har ønsket tykkelse. Smak til med grønnsaksbuljongen og pepper. La sausen småkoke frem til servering. 
 Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og dryss den over retten ved servering.
God middag!