Biff à la Lindström med kapers, rødbeter og estragonsmør

Biff à la Lindström

med kapers, rødbeter og estragonsmør
Ny oppskrift
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Sous vide-rødbeter
½ pakke
Spinat
50 g
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Hønsebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Sous vide-rødbeter
½ pakke
Kapers
½ glass
Panering
½ pakke
Melk
½–1 dl
(Melk, Laktose)
Kjøttdeig
275 g
Salt
½ ts
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Kapers
½ glass
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
958 kcal
Fett:
58 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dere kan også smelte kryddersmøret i en liten kjele og vende inn de hele kapersene, hvis dere foretrekker det.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll potetene og skrell løken, og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter. Ta ut brettet fra ovnen, vend inn løkbåtene, og stek det hele videre i 15 minutter til.
 Del halvparten av rødbetene i små båter. Skyll spinaten. Ha betene i en ildfast form, og vend inn balsamicovinaigretten, 1 ts sukker og litt olje. Bak betene i ovnen, under potetene, i omtrent 8 minutter.
 Kutt resten av rødbetene i små terninger, og grovhakk halvparten av kapersene. Ha rødbetterningene, den hakkede kapersen, paneringen, ½–1 dl melk, kjøttdeigen, ½ ts salt og litt kvernet sort pepper i en bolle. Kna det hele godt sammen, og form to store biffer. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek biffene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en stekeskorpe. Legg biffene på brettet med løken og potetene når det gjenstår omtrent 8 minutter av grønnsakenes steketid. 
 Smelt 1 ss smør i stekepannen fra forrige punkt på middels høy varme. Vend inn 1 ss mel, og pisk inn 2 dl vann, litt og litt. Tilsett hønsebuljongen og laken i formen til de bakte rødbetene, og smak til med soyasausen. Vend inn rødbetene og spinaten i sjyen rett før servering. 
 Kutt kryddersmøret i skiver, og legg dem oppå biffene. Server resten av kapersene til retten.
God middag!