Falafler med krydderbakt squash og couscous servert med yoghurt og røkt chiliolje
Vegetar

Falafler med krydderbakt squash og couscous

servert med yoghurt og røkt chiliolje
Ny oppskrift
Under 35 min
12 Ingredienser
Marokkansk tallerken med krydrede smaker. Sprøe brødsticks og en varm chiliolje får disse hverdagslige falaflene til å skinne.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Rødløk
1 stk
Grønn squash
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Paprikakrydder
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Falafler
300 g
Couscous
125 g
(Hvete)
Tranebær
½–1 pakke
Smør
1 ts
(Melk)
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Koriander
1 bunt
Røkt chilimix
½ pakke
Olivenolje
2 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
871 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
122 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne litt av chilioljen inn i den ferdigkokte couscousen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt løken i båter. Skyll og kutt squashen i fire på langs. Kutt tynne snitt i squashkjøttet, nesten helt gjennom. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn soyasausen, litt olje, halve pakken med paprikakrydderet og chilimixen. Bak det hele i ovnen i omtrent 20 minutter.  
Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend tranebærene og 1 ts smør inn med den ferdigkokte couscousen (se tips).
Kutt brødene i strimler, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje og salt, og stek brødsticksene i ovnen, under grønnsakene, i omtrent 8 minutter.
 Legg Falaflene oppå grønnsakene når det gjenstår 10 minutter av grønnsakenes steketid. Stek det hele i ovnen, til faleflene er gjennomvarme og grønnsakene er møre.
Skyll og grovhakk korianderen. Hold av ¼ av korianderen til topping, og ha resten i et litermål sammen med resten av chilimixen og 2 ss olivenolje. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med litt eddik, salt og pepper.
Fordel couscousen, grønnsakene og falaflene på tallerkener. Server yoghurten, chilioljen og brødsticksene til retten, og topp med korianderen.
God middag!