
Glutenfri
Vegetar
Aspargesrisotto
med stekt sopp og mandelflakNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Asparges
125 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Revet Grande Premium
1 pakke
Sitron
½ stk
Vann
5 dl
Smør
½ ss
Sjampinjong
200 g
Mandelflak
1 pakke
Hvitløksfedd
1 stk
Asparges
125 g
Bladpersille
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 529 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kutt endene av alle aspargesene, og del dem i mindre biter. Skrell og finhakk sjalottløken og begge hvitløksfeddene. Børst soppen fri for jord, og del den i skiver.
Kok opp 5 dl vann og buljongen i en kjele. Varm opp en annen kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og halvparten av hvitløken i omtrent 3 minutter, eller til løken begynner å bli blank. Vend inn risottorisen og stek videre i 1–2 minutter, eller til risen er blank. Tilsett buljongvannet en øse av gangen, og la vannet koke nesten helt bort før du tilsetter neste øse. Gjenta dette til risottoen har kokt i 15–18 minutter og har ønsket konsistens. Risen skal helst ha litt tyggemotstand.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 4–5 minutter, eller til den er gyllen. Ha mandelflakene, resten av hvitløken og halvparten av aspargesen i pannen når det gjenstår 3 minutter av steketiden. Krydre med litt salt og pepper.
Når det gjenstår omtrent 4 minutter av koketiden til risottoen, vend inn resten av aspargesen, og la dem koke sammen med risottoen. Vend inn den revne osten og omtrent ½ ss smør, og smak til med sitronsaft, salt og pepper rett før servering.
Skyll og grovhakk persillen. Topp risottoen med de stekte grønnsakene, mandelflakene og persillen.
God middag!