Kyllingbryst med helbakt blomkål og jasminris

Kyllingbryst med helbakt blomkål og jasminris

Ny oppskrift
Under 40 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Balsamicoeddik
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje eller smør
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    For en litt raskere rett kan du dele blomkålen i buketter og steke den i en stekepanne. Denne retten kan fint lages på grillen. Start med å grille kyllingen på direkte varme, og legg den deretter over på indirekte varme. Lag sjysausen ved siden av. Pakk blomkål i folie og legg den på grillen. Kok risen på vanlig måte.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Fjern bladene på blomkålen. Ta også bort litt av stilken, men ikke mer enn at blomkålen henger sammen. Grovhakk hvitløk og del rødløk i båter. Legg blomkålen og løken på et ark med aluminiumsfolie i en ildfast form. Krydre med hvitløk, kryddermiksen, smør og salt. Pakk sammen aluminiumsfolien. Sett formen i ovnen og bak blomkålen til den er mør. Det tar omtrent 30–35 minutter. Øs kryddersmøret over blomkålen underveis.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Brun dem i en stekepanne i en blandingen av smør, olje og knust hvitløk.
    Når kyllingen er brunet, tilsett balsamicoeddik og vann i pannen. Skru ned varmen og la kylling og saus småkoke i 5–10 minutter. Ta kyllingbrystene ut av stekepannen og la dem hvile i et par minutter før du skjærer dem i fine skiver.
    Smak til sjysausen med salt, pepper, limesaft og eventuelt mer balsamicoeddik.
    Server kyllingbryst med helbakt blomkål, jasminris, lime i båter og hakket gressløk.
    God middag!