Roede
Hjemmelaget fiskegryte med torsk, gulrøtter, purreløk og flatbrød
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- margarin
- pepper
- salt
- vann
Margarin
2 ss
Hvetemel
3–4 ss
Fiskebuljong
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
5 dl
Vann
5–7 dl
Sitron
½ stk
Poteter
350 g
Regnbuegulrøtter
200 g
Purreløk
½–1 stk
Neper
225 g
Torskefilet
375 g
Flatbrød
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvetemelet kan erstattes med maisstivelse, som er naturlig glutenfritt. Tilsett en spiseskje eller to med lett crème fraîche, eller en skvett matfløte, for en mer kremet suppe.
Smelt margarin i en vid kjele og ha i hvetemel (se tips). Spe inn ca. 5 dl vann mens du visper, og ha i fiskebuljong og grønnsaksbuljong. Kok opp, og la det småkoke i 5 minutter. Visp så inn inn ca. 5 dl melk. Kok opp mens du rører underveis.
Skrell gulrøtter og nepe, del purren i to og skyll den godt i rennende vann. Skyll poteter. Kutt grønnsakene og potetene i jevnstore små strimler/terninger. Gulrøttene og nepene kan godt rives på et rivjern. Skyll fisken, og del den i terninger.
Tilsett grønnsaker og poteter i gryten. La grønnsakene småkoke videre i 5–7 minutter til de er møre. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Om suppen er tykk, kan du spe den ut med litt mer vann. Legg til slutt i fiskebitene, som trenger 3–4 minutter på å trekke ferdig i den varme gryten.
Server hjemmelaget fiskegryte med flatbrød ved siden av.
Middagsrester? Ta vare på resten av gryta, og server den som en liten lunsj eller forrett dagen etter.
500 g Energiinnhold: ca. 420 kcal Gryte med fisk og grønnsaker: 500 g inkludert 20 g flatbrød Energiinnhold: ca. 490 kcal: For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!