Svinekoteletter med brokkoliris, syltet rødløk og currysaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Rødløk
1 stk
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
½ dl
Vann
1 dl
Villris
125 g
Sjalottløk
1 stk
Brokkoliris
1 pakke
Reddiker
1 pakke
Sitron
1 stk
Svinekoteletter
500 g
Currysaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 10 hele pepperkorn, et laurbærblad og noen skiver med ingefær i vannet til løken. Det vil gi en god smak. Har du ikke 7 % eddik, kan du fint bruke hvitvins- eller rødvinseddik. Om du ikke spiser opp all løken, kan du oppbevare den i et rent og tett glass i kjøleskapet.
Skrell og kutt rødløk i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann. Hell laken over løken, og la det stå på benken frem til servering (se tips).
Kok ris som anvist på pakken. Skrell og finhakk sjalottløk. Del reddiker i båter. Riv skallet av sitronen på den fineste delen av rivjernet (bare det gule).
Krydre koteletter med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, og ha i 2 ss olje. Stek kotelettene 2–3 minutter på hver side, steketiden er avhengig av tykkelsen på kotelettene. Ta kotelettene ut av pannen, og ha dem over i en ildfast form. Dekk formen med aluminiumfolie.
Varm opp stekepannen på nytt, og tilsett 2 ss ny olje. Ha i sjalottløken, og stek til den blir blank. Tilsett brokkoliris og reddiker. La det steke på middels varme i 2–3 minutter. Vend inn ferdig kokt ris og 2 ss smør. Smak til med revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
Hell currysaus over i en liten kjele, og kok opp under omrøring.
Server svinekoteletter med brokkoliris, syltet rødløk og currysaus.
God middag!