Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter
20-30

Cæsarsalat med kylling, bacon og nystekte bagetter

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • havre,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper

Cæsarsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
skivet kyllingfilet
Skivet kyllingfilet
250 g
baconterninger
Baconterninger
150 g
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
cæsardressing
Cæsardressing (Fisk, Sulfitt, Egg, Sennep, Melk)
1 pakke

Brød

grove bagetter
Grove bagetter (Bygg, Havre, Hvete, Rug)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 492 kcal
  • Fett 4 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Cæsarsalaten er en av de store klassikerne. Opprinnelig inneholder den salat, dressing, krutonger og parmesan. Her har vi laget en variant med kylling, bacon, cæsardressing og nystekt brød.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Stek bagettene etter anvisning på pakken. 
  2. Skyll og tørk salaten. Del den i strimler, og legg den over på et stort serveringsfat. Kutt rødløk i tynne strimler, og del tomaten i terninger. Legg grønnsakene over salaten.
  3. Stek baconterningene sprø i en stekepanne. Legg baconet på et kjøkkenpapir, og la det renne litt av seg. Stek kyllingkjøttet i samme stekepanne i 4–5 minutter, eller til det har fått en fin stekeoverflate og er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper.
  4. Fordel kyllingen og baconet over salaten. Riv over Grana Padano. Fordel litt cæsardressing over salaten, og vend om rett før servering. Server resten av dressingen ved siden av.
  5. Del bagettene i mindre biter før servering.
  6. Server cæsarsalat med kylling, bacon, tomater, cæsardressing og nystekte bagetter.