Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet rødløk og mangosaus
Roede

Sashimibowl med lakseloin, fullkornsris, syltet rødløk og mangosaus

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • salt
  • sukker
  • vann
Fullkornsris
135 g
Rødløk
1 stk
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Vårløk
½ pakke
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Lakseloin
260 g
(Fisk)
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Grønn chili
½ stk
Mangopuré
1 boks
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
421 kcal
Fett:
4 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
10 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek laksen om du foretrekker det! Skjær laksen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek laksen i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe, men fremdeles har en rosa kjerne. Grønnsakene og fisken kan også wokkes raskt, og serveres som en varmrett med risen ved siden av.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt løken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La løken trekke i laken frem til servering.
Skyll vårløken, agurken og tomaten. Kutt vårløken i tynne strimler, og kutt agurken og tomaten i terninger. Legg grønnsakene på en stor tallerken. 
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Kutt laksen i tynne skiver, og legg den over på en tallerken (se tips). Fordel litt av den kinesiske dipsausen og sesamfrøene på toppen. 
Finhakk halve den grønne chilien. Bland sammen mangopuréen og chilien i en liten skål. Smak til med litt salt og saft fra limen. 
Fordel risen, grønnsakene, laksen, den syltede rødløken, mangosausen og dipsausen på tallerknene.
100 g Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Mangosaus: 2 ss Dipsaus: 1 ss  Energiinnhold: ca. 500 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!