Squashpannekaker med vårløk servert med chevresalat

Squashpannekaker med vårløk servert med chevresalat

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • sukker
Squash
1 stk
Vårløk
½ pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
1 dl
Sukker
1 ss
Tomat
1 stk
Tobladssalat
100 g
Pinjekjerner
1 pakke
Chevre
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
374 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
1 g
Protein:
22 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp røstiene med litt honning for mer sødme eller litt limesaft for mer syrlighet.

Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 30–60 sekunder, til de er gylne. 
Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk vårløken. Smuldre fetaosten med hendene. 
 Bland squashen sammen med eggene, halvparten av vårløken, fetaosten, 1 dl hvetemel, 1 ss sukker og litt salt i en skål. Varm opp stekepannen du ristet pinjekjernene i til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
 Kutt tomaten i terninger. Bland tomaten og resten av vårløken sammen med salaten i en serveringsskål. Skjær chevren i tynne skiver. Topp salaten med chevreskivene og litt olivenolje.  
Topp squashrøstiene med salaten og pinjekjernene.
God middag!