Glutenfri
Varmrøkt krydderlaks med rustikk potetmos, grønnkål og rødbetsjy
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Sødmen fra rødbetene og den røkte krydderlaksen skaper en god balanse av smaker på tallerken. Med en fyldig potetmos til, er dette en skikkelig god høstrett.
Sødmen fra rødbetene og den røkte krydderlaksen skaper en god balanse av smaker på tallerken. Med en fyldig potetmos til, er dette en skikkelig god høstrett.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Rustikk potetmos med timian
250 g
Sjalottløk
½ stk
Sous vide-rødbeter
½ pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sjalottløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Varmrøkt krydderlaks
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 668 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbetene inneholder mye farge. Ta på et forkle, så slipper du å få flekker på klærne.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk hele sjalottløken og kutt rødbetene i terninger. Varm opp en liten kjele til middels varme og ha i litt olje. Ha i halvparten av løken og rødbetene, og stek det i omtrent 3 minutter, til løken blir blank. Ha i balsamicovinaigretten, kok opp, og trekk kjelen til side.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av løken til den blir blank, i omtrent 3 minutter. Ha i grønnkålen, og vend om til den har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper. Skyv grønnkålen til den ene siden av stekepannen, og stek krydderlaksen i 1–2 minutter på hver side.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!