Varmrøkt krydderlaks med rustikk potetmos, grønnkål og rødbetsjy
Glutenfri

Varmrøkt krydderlaks med rustikk potetmos, grønnkål og rødbetsjy

Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Sødmen fra rødbetene og den røkte krydderlaksen skaper en god balanse av smaker på tallerken. Med en fyldig potetmos til, er dette en skikkelig god høstrett.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Rustikk potetmos med timian
250 g
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
½ stk
Sous vide-rødbeter
½ pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sjalottløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Varmrøkt krydderlaks
100 g
(Fisk, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
668 kcal
Fett:
38 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene inneholder mye farge. Ta på et forkle, så slipper du å få flekker på klærne.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk hele sjalottløken og kutt rødbetene i terninger. Varm opp en liten kjele til middels varme og ha i litt olje. Ha i halvparten av løken og rødbetene, og stek det i omtrent 3 minutter, til løken blir blank. Ha i balsamicovinaigretten, kok opp, og trekk kjelen til side. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av løken til den blir blank, i omtrent 3 minutter. Ha i grønnkålen, og vend om til den har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper. Skyv grønnkålen til den ene siden av stekepannen, og stek krydderlaksen i 1–2 minutter på hver side. 
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!