Glutenfri
Varmrøkt krydderlaks med rustikk potetmos, grønnkål og rødbetsjy
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Sødmen fra rødbetene og den røkte krydderlaksen skaper en god balanse av smaker på tallerken. Med en fyldig potetmos til, er dette en skikkelig god høstrett.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Rustikk potetmos med timian
250 g
Sjalottløk
½ stk
Sous vide-rødbeter
½ pakke
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sjalottløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Varmrøkt krydderlaks
100 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 681 kcal
- Fett:
- 38 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rødbetene inneholder mye farge. Ta på et forkle, så slipper du å få flekker på klærne.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk hele sjalottløken og kutt rødbetene i terninger. Varm opp en liten kjele til middels varme og ha i litt olje. Ha i halvparten av løken og rødbetene, og stek det i omtrent 3 minutter, til løken blir blank. Ha i balsamicovinaigretten, kok opp, og trekk kjelen til side.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek resten av løken til den blir blank, i omtrent 3 minutter. Ha i grønnkålen, og vend om til den har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper. Skyv grønnkålen til den ene siden av stekepannen, og stek krydderlaksen i 1–2 minutter på hver side.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!