Røkt svinekam med rustikk potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinsaus
Glutenfri

Røkt svinekam med rustikk potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Salt og røkt svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig rødvinsaus. Skikkelig hverdagsluksus!

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Rustikk potetmos med timian
250 g
(Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Kålrot i staver
125 g
Honning
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Røkt svinekam uten ben
200 g
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
997 kcal
Fett:
51 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke blir brent.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell gulroten og pastinakken, og kutt dem i staver. Kok gulrot-, pastinakk- og kålrotstavene i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss honning og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Skyll og finhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene før servering. Smak til med grovkvernet pepper.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen i pannen og kok opp, og ha sausen over i en serveringsskål. 
 Har du rester igjen etter denne middagen, passer de perfekt i en lapskaus.
God middag!