Glutenfri
Røkt svinekam med rustikk potetmos, honningglaserte rotgrønnsaker og rødvinsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Salt og røkt svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig rødvinsaus. Skikkelig hverdagsluksus!
Salt og røkt svinekjøtt, søte rotgrønnsaker og en kremet potetmos, kombinert med en kraftig rødvinsaus. Skikkelig hverdagsluksus!
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Rustikk potetmos med timian
250 g
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Kålrot i staver
125 g
Honning
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
Røkt svinekam uten ben
200 g
Rødvinssaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 997 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 55 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke grønnsakene i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter. Vend inn honningen helt mot slutten av steketiden, så den ikke blir brent.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell gulroten og pastinakken, og kutt dem i staver. Kok gulrot-, pastinakk- og kålrotstavene i lettsaltet vann i omtrent 5 minutter, til de nesten er møre. Sil av vannet, og ha stavene tilbake i kjelen sammen med 1 ss honning og ½ ss smør. Stek grønnsakene på middels varme i 2–3 minutter, til honningen sitter godt rundt grønnsakene. Skyll og finhakk persillen, og vend den inn i grønnsakene før servering. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek svinekammen i 2–3 minutter på hver side. Legg kjøttet over på et serveringsfat. Hell sausen i pannen og kok opp, og ha sausen over i en serveringsskål.
Har du rester igjen etter denne middagen, passer de perfekt i en lapskaus.
God middag!