Chili con carne med jasminris og koriander
15-20

Chili con carne med jasminris og koriander

En rask chili con carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og koriander. En rett som samler familien rundt middagsbordet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper

Jasminris

Jasminris
135 g

Chili con carne

chili con carne
Chili con carne
1 pakke
tomat
Tomat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
rød chili
Rød chili
1 stk
Vann
1 dl

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
små tortillachips
Små tortillachips
1 pakke
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 954 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 117 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en tacoform i stekeovnen: Fordel chili con carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Chili con carne: Hell chili con carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Skyll og kutt tomaten i terninger. Rens og finhakk rødløken og chilien. Bland tomaten, rødløken og chilien inn i gryten de siste 2–3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og pepper. 
  3. Tilbehør: Grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen, tortillachipsene og rømmen ved servering.