Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt torskefilet
med pepperoni-sjy og sellerirotpuréNy oppskrift
Under 40 min
9 Ingredienser
Torsken og den salte og smaksrike pepperonisjyen smelter i munnen. Den milde sellerirotpuréen samler smakene i retten, en perfekt smakskombinasjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sellerirot
300 g
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Pepperoni
50–80 g
Torskefilet
300 g
Pinjekjerner
1 pakke
Smør
1 ss
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 591 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 41 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også ovnsbakes på 180–200 grader varmluft. Legg fisken i en ildfast form, og fordel smøret, pepperonien og pinjekjernene over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp lettsaltet vann i en kjele.
Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i litt grovere skiver. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, til de er gylne og møre.
Kutt skallet av selleriroten, og kutt sellerien i terninger. Kok terningene i vannet fra punkt 1 i omtrent 10 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør selleriroten til en jevn puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Kutt pepperonien i strimler (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg fisken i pannen, krydre med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side. Tilsett pepperonien og pinjekjernene når fisken snus. Ha i 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over fisken. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken, den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll, tørk og finhakk persillen, og kutt sitronen i båter. Strø persillen over retten ved servering og server sitronbåtene til.
God middag!