Glutenfri
Pannestekt torsk
med potet- og sellerirotmos, ovnsbakt brokkoli og brunet kryddersmør4.17 (115)
Under 30 min
7 Ingredienser
Hjemmelaget potet- og sellerimos med masse tekstur, saftig torsk rett fra pannen, krønsjy brokkoli og søt rødbete, toppet med smakfullt kryddersmør.
Hjemmelaget potet- og sellerimos med masse tekstur, saftig torsk rett fra pannen, krønsjy brokkoli og søt rødbete, toppet med smakfullt kryddersmør.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sellerirot
300 g
Poteter
350 g
Melk
1–2 dl
Smør
1–2 ss
Rødbete
1 stk
Brokkoli
1 stk
Torskefilet
300 g
Kryddersmør
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 592 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes i lettsaltet vann, i omtrent 4–5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell sellerioten, og skyll potetene. Kutt selleriroten og potetene i terninger. Kok grønnsakene i 20–25 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet, og la grønnsakene dampe av seg i kjelen. Mos selleriroten og potetene til en grov mos med en visp eller stapper. Bland inn 1–2 dl melk og 1–2 ss smør, og smak til med salt og pepper (se tips).
Del brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i grove biter. Skrell og kutt rødbeten i båter. Legg grønnsakene i en stor ildfast form, og vend inn litt olje, smør, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på den ene siden. Ha i kryddersmøret, og bruk en spiseskje til å øse smøret over fisken mens den steker. Snu fisken, og stek den i 1–2 minutter til. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!