Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- peanøtter,
- nøtter,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- salt
- pepper
Okonomiyaki – japanske pannekaker
Gulrot
1 stk
Ingefær
½ bit
Spisskål
½ bit
Vårløk
½ pakke
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
½–1 dl
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts
Svart rissalat
Svart ris
125 g
Agurk
½ stk
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
Spisskål
½ bit
Lime
1 stk
Vann
1 l
Ovnsbakt laks
Laksefilet (Fisk)
135 g
Tilbehør
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 872 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag sesamfrøpulver av sesamfrøene. Bruk en morter til å mose sesamfrøene til pulver, slik at umamismaken blir tydeligere. Bytt gjerne ut hvetemelet med rismel hvis du vil ha glutenfrie pannekaker.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Pannekakerøre: Skrell og govriv gulroten og ingefæren. Kutt spisskålen i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
- Pannekakerøre, fortsettelse: Bland sammen egget, ½–1 dl hvetemel, ½ dl vann, 2 ts hvitvinseddik og litt salt i en bolle. Rør inn gulroten, ingefæren, halvparten av spisskålen og halvparten av vårløken.
- Okonomiyaki: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha 1 dl pannekakerøre i stekepannen, og stek okonomiyakien i 3–4 minutter. Snu okonomiyakien, og stek den i 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre.
- Svart ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen, og kok den under lokk på middels varme i 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
- Svart rissalat: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, resten av spisskålen og risen i en bolle. Smak til med saften fra limen.
- Ovnsbakt laks: Skjær fisken i terninger. Fordel den i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i 6–8 minutter.
- Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt.
- Servering: Topp okonomiyakiene med fisken, sesamfrøene, dippsausen, chilimajonesen og resten av vårløken.