Laksebowl med jasminris, mango og chilimajones
Laktosefri

Laksebowl

med jasminris, mango og chilimajones
4.48 (168)
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten må du unne deg. Saftig laks i teriyakisaus med syltet rødkål, frisk mango og knasende pok choy – dette er en sunn smakseksplosjon.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Mango
1 stk
Pak choy
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
928 kcal
Fett:
37 g
Karbohydrater:
110 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær fisken i terninger. Fordel terningene i en smurt ildfast form, og vend inn teriyakisausen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den er gjennomstekt.
 Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
 Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyene i tynne strimler. Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen.
 Ha risen i dype skåler og fordel laksen, den syltede rødkålen, mangoen og pak choyene oppå. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.
God middag!