Laktosefri
Laksebowl
med jasminris, mango og chilimajones4.48 (168)
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten må du unne deg. Saftig laks i teriyakisaus med syltet rødkål, frisk mango og knasende pok choy – dette er en sunn smakseksplosjon.
Denne retten må du unne deg. Saftig laks i teriyakisaus med syltet rødkål, frisk mango og knasende pok choy – dette er en sunn smakseksplosjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- sukker
- vann
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
3 ss
Vann
1 dl
Mango
1 stk
Pak choy
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Chilimajones
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 928 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 110 g
- Protein:
- 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server retten som en salat på et stort fat hvis du heller vil det.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær fisken i terninger. Fordel terningene i en smurt ildfast form, og vend inn teriyakisausen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 3 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll og kutt pak choyene i tynne strimler. Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen.
Ha risen i dype skåler og fordel laksen, den syltede rødkålen, mangoen og pak choyene oppå. Topp med korianderen og chilimajonesen, og server limebåtene til retten.
God middag!