Kyllingpita med barbecuesaus, rotgrønnsaksfries, eple, rømme og salat

Kyllingpita med barbecuesaus

rotgrønnsaksfries, eple, rømme og salat
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En saftig kyllingpita med sprø salat og deilig rømme passer godt når du vil kose deg litt ekstra. Den syrlige og søte rødløken setter kronen på verket.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Barbecuesaus
75 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Pitabrød
2–3 stk
(Hvete, Rug)
Hjertesalat
1 stk
Eple
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
879 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
107 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke kyllingen i en stekepanne i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt, og vende inn barbecuesausen når det gjenstår 1 minutt av steketiden.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i staver. Fordel rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre. 
 Skjær kyllingen i mindre biter, og ha den i en ildfast form. Hell over barbecuesausen, og bland godt. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn rødløken, og la den trekke i laken frem til servering.  
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
 Skyll hjertesalaten og eplet. Kutt hjertesalaten i strimler og eplet i små terninger. Topp pitabrødene med kyllingen, hjertesalaten, eplet, den syltede rødløken og rømmen, og server rotgrønnsakene ved siden.  
God middag!