Kyllingpita med barbecuesaus
rotgrønnsaksfries, eple, rømme og salatNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
En saftig kyllingpita med sprø salat og deilig rømme passer godt når du vil kose deg litt ekstra. Den syrlige og søte rødløken setter kronen på verket.
En saftig kyllingpita med sprø salat og deilig rømme passer godt når du vil kose deg litt ekstra. Den syrlige og søte rødløken setter kronen på verket.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Barbecuesaus
75 g
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Pitabrød
2–3 stk
Hjertesalat
1 stk
Eple
1 stk
Lettrømme
150 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 879 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 107 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke kyllingen i en stekepanne i 4–5 minutter, eller til den er gjennomstekt, og vende inn barbecuesausen når det gjenstår 1 minutt av steketiden.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og pastinakken i staver. Fordel rotgrønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og møre.
Skjær kyllingen i mindre biter, og ha den i en ildfast form. Hell over barbecuesausen, og bland godt. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn rødløken, og la den trekke i laken frem til servering.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Skyll hjertesalaten og eplet. Kutt hjertesalaten i strimler og eplet i små terninger. Topp pitabrødene med kyllingen, hjertesalaten, eplet, den syltede rødløken og rømmen, og server rotgrønnsakene ved siden.
God middag!