
Laktosefri
Hoisinglasert kyllinglår i steamed buns
med kål-, reddik- og appelsinsalatNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Det er lite som slår denne populære asiatiske street-food retten, der dampede hvetebrød fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.
Det er lite som slår denne populære asiatiske street-food retten, der dampede hvetebrød fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Strimlet kyllinglårkjøtt
300 g
Hoisinsaus
½ pakke
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Vann
1 ss
Rødløk
½ stk
Delt kinakål
300 g
Reddiker
1 bunt
Appelsin
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Steamed buns
1 pakke
Vann
3–4 dl
Hoisinsaus
½ pakke
Peanøtter
½–1 pakke
Koriander
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 793 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 100 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt kålen og reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt halvparten i fileter. Skvis saften fra resten av appelsinen i en bolle. Skyll og finhakk korianderen. Bland kålen, rødløken, reddikene, appelsifiletene og halvparten av korianderen i bollen med appelsinsaften. Smak til med litt av saften fra limen, salt og pepper.
Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil som er dekket med litt bakepapir. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og damp dem under lokk i omtrent 5 minutter. Gjør dette i flere omganger, eller legg litt bakepapir mellom lagene, og fyll silen helt opp.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter, til den er gyllen. Tilsett halve pakken med hoisinsausen, saften fra halve limen, 1 ss vann og soyasausen mot slutten av steketiden. Kok opp, og øs sausen over kyllingen. La det trekke i omtrent 2 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt.
Fyll bunsene med kyllingen og salaten. Server resten av hoisinsausen til retten, og topp med peanøttene og resten av korianderen.
God middag!