Hoisinglasert kyllinglår i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat
Laktosefri

Hoisinglasert kyllinglår i steamed buns

med kål-, reddik- og appelsinsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Det er lite som slår denne populære asiatiske street-food retten, der dampede hvetebrød fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Strimlet kyllinglårkjøtt
300 g
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Lime
½ stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
1 ss
Rødløk
½ stk
Delt kinakål
300 g
Reddiker
1 bunt
Appelsin
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Steamed buns
1 pakke
(Soya, Hvete)
Vann
3–4 dl
Hoisinsaus
½ pakke
(Soya, Sesamfrø)
Peanøtter
½–1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Koriander
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
793 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
100 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt kålen og reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt halvparten i fileter. Skvis saften fra resten av appelsinen i en bolle. Skyll og finhakk korianderen. Bland kålen, rødløken, reddikene, appelsifiletene og halvparten av korianderen i bollen med appelsinsaften. Smak til med litt av saften fra limen, salt og pepper. 
 Kok opp 3–4 dl vann i en kjele, og legg i en sil som er dekket med litt bakepapir. Vannet skal ikke nå opp til silen. Legg bunsene i silen, og damp dem under lokk i omtrent 5 minutter. Gjør dette i flere omganger, eller legg litt bakepapir mellom lagene, og fyll silen helt opp. 
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter, til den er gyllen. Tilsett halve pakken med hoisinsausen, saften fra halve limen, 1 ss vann og soyasausen mot slutten av steketiden. Kok opp, og øs sausen over kyllingen. La det trekke i omtrent 2 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. 
 Fyll bunsene med kyllingen og salaten. Server resten av hoisinsausen til retten, og topp med peanøttene og resten av korianderen. 
God middag!