Ovnsbakt torsk med egg, kokte poteter, grønnsaker og bechamelsaus
25-35

Ovnsbakt torsk med egg, kokte poteter, grønnsaker og bechamelsaus

Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig, servert med bechamelsaus smakt til med sennep- og dillkrydder.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper

Kokte poteter og grønnaker

poteter
Poteter
350 g
brokkoli
Brokkoli
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Ovnsbakt torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Egg

egg
Egg (Egg)
1 stk

Bechamelsaus

bechamelsaus
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 508 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 53 g
  • Protein 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ovnsbak potetene, grønnsakene og fisken for mindre oppvask.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til potetene og grønnsakene. 
  2. Kokte poteter og grønnaker: Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
  3. Ovnsbakt torsk: Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den i en smurt ildfast form. Stek fisken i ovnen i omtrent 10 minutter.    
  4. Egg: Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter, da er egget hardkokt. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Skrell og grovhakk egget. 
  5. Kokte poteter og grønnaker, fortsettelse: Kutt brokkolien i små buketter, skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 4 minuttene av koketiden.   
  6. Bechamelsaus: Hell sausen over i kjelen du brukte til å koke eggene i. Kok opp på middels varme under omrøring. Bland inn kryddermiksen før servering. 
  7. Servering: Topp den ovnsbakte torsken med eggene og server med potetene, grønnsakene og sausen.