Kylling Kerala med agurksalsa, karripoteter og koriander
Glutenfri

Kylling Kerala med agurksalsa, karripoteter og koriander

4.16 (119)
Under 45 min
16 Ingredienser
Denne indiske kyllincurryen er både frisk og spicy. Nyt den med crispy karripoteter og crunchy salat.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Garam masala
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Salt
½ ts
Poteter
350 g
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Vann
5 dl
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Karri
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 549 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Bland sammen yoghurten, garam masala-krydderet og ½ ts salt i en bolle. Vend kyllingen i yoghurtmarinaden, og mariner den i minst 10 minutter.
 Skyll og kutt potetene i båter. Kok opp en kjele med 5 dl vann, hønsebuljongen og karrien. Kok potetene i vannet i omtrent 7 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe fra seg i kjelen. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de har fått en fin farge.
 Skyll og kutt agurken i terninger. Skrell og finhakk den halve rødløken. Skyll og grovhakk korianderen. Ha alt i en skål, og bland inn ½ ss eddik. Smak til med salt.
 Skrell og kutt rødløken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karrien i 30 sekunder, før du har i den yoghurtmarinerte kyllingen. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett løken, hvitløken, ingefæren og halve pakken med chiliflak, og stek videre i 2 minutt. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann, og la det hele koke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt.
 Bland tobladssalaten med potetene.
God middag!