15-20
Pannestekt lyr med ovnsbakte poteter og smørsaus
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte poteter
Delikatessepoteter
300 g
Grønnsaker
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Pannestekt lyr
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Smør (Melk)
1 ss
Smørsaus
Smørsaus (Fisk, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 429 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 30 g
- Protein 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter: Skyll potetene. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–4 minutter, til de er møre.
- Pannestekt lyr: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
- Smørsaus: Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
- Vel bekomme!