Tapaskjøttboller med ovnsbakte poteter, tomatsalat og aioli
Laktosefri
Glutenfri

Tapaskjøttboller

med ovnsbakte poteter, tomatsalat og aioli
3.73 (178)
Under 35 min
10 Ingredienser
Denne spanske klassikeren med saftige kjøttboller og sprø poteter som du kan dyppe i aioli, er enkel hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Kjøttdeig
300 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Urtemiks
1 pakke
Salt
½ ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
680 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll potetene og skrell løken, og kutt dem i båter. Fordel potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn halve pakken med paprikakrydderet, litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte. 
 Bland sammen kjøttdeigen, resten av paprikakrydderet og ½ ts salt i en bolle. Ha litt vann på hendene, og rull kjøttboller av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttbollene rundt om i omtrent 5 minutter, til de er gylne. Ha de hakkede tomatene over kjøttbollene og la det småkoke i omtrent 3 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og urtemiksen.    
 Kutt enden av salaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skyll og kutt tomaten i båter. Ha salaten og tomaten i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje.
Server aiolien til retten.  
God middag!