Laktosefri
Glutenfri
Tapaskjøttboller
med ovnsbakte poteter, tomatsalat og aioli3.73 (178)
Under 35 min
10 Ingredienser
Denne spanske klassikeren med saftige kjøttboller og sprø poteter som du kan dyppe i aioli, er enkel hverdagskos.
Denne spanske klassikeren med saftige kjøttboller og sprø poteter som du kan dyppe i aioli, er enkel hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Kjøttdeig
300 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Urtemiks
1 pakke
Salt
½ ts
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 680 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 46 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og skrell løken, og kutt dem i båter. Fordel potetene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn halve pakken med paprikakrydderet, litt olje og salt. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til potetene er gylne og gjennomstekte.
Bland sammen kjøttdeigen, resten av paprikakrydderet og ½ ts salt i en bolle. Ha litt vann på hendene, og rull kjøttboller av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Brun kjøttbollene rundt om i omtrent 5 minutter, til de er gylne. Ha de hakkede tomatene over kjøttbollene og la det småkoke i omtrent 3 minutter. Smak til sausen med salt, pepper og urtemiksen.
Kutt enden av salaten, skyll bladene i kaldt vann, og kutt dem i strimler. Skyll og kutt tomaten i båter. Ha salaten og tomaten i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje.
Server aiolien til retten.
God middag!