Pastasalat med kylling
kremet spinatsaus og Grande Premium4.18 (207)
Under 20 min
10 Ingredienser
En kjapp og lett middag som raskt blir en familiefavoritt.
En kjapp og lett middag som raskt blir en familiefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Pasta
200 g
Rød paprika
1 stk
Tomat
1 stk
Tobladssalat
50 g
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
½ stk
Crème fraîche
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
½ dl
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Smør
1 ss
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 852 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du trenger ikke blande alt sammen til én salat, server det gjerne hver for seg.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll paprikaen, tomaten og salaten. Rens og kutt paprikaen i terninger, og del tomaten i terninger.
Skyll spinaten. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek spinaten og hvitløken i omtrent 1 minutt før du tilsetter crème fraîchen og hønsebuljongen. Kok opp, og kjør det hele sammen med en stavmikser. Tilsett ½ dl vann om det trengs. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i strimler. Behold fettet på, det smelter i pannen og gir god smak. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Tilsett 1 ss smør når det gjenstår omtrent 1 minutt av steketiden. Krydre med litt salt og pepper underveis.
Sil vannet av den ferdigkokte pastaen. Ha pastaen over i en serveringsbolle, og vend inn den kremede spinatsausen. Bland inn grønnsakene, og topp pastasalaten med kyllingen og finrevet Grana Padano ost.
Hvis det blir pastasalat til overs, er den god som lunsj dagen etter.
God middag!