Svinekjaker med mango, agurk, syltet rødkål, chilimajones og potetbåter
25-35

Svinekjaker med mango, agurk, syltet rødkål, chilimajones og potetbåter

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetbåter

poteter
Poteter
350 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke

Svinekjaker

mørkokte svinekjaker
Mørkokte svinekjaker
350 g
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Syltet rødkål

rødkål
Rødkål
300 g
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl

Tilbehør

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
lime
Lime
1 stk
mango
Mango
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 622 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne retten med frisk koriander.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Potetbåter: Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, urtemiksen, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 25–30 minutter. 
  3. Svinekjaker: Ha svinekjakene og halve pakken med chipotlemiksen i en kjele, og varm opp på middels varme. Bruk to gafler til å rive kjøttet i grove biter. La kjøttet stå på lav varme frem til servering. Smak til med mer av chipotlemiksen.
  4. Syltet rødkål: Fjern stilken, og kutt rødkålen i tynne skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødkålen. La kålen trekke i laken frem til servering.
  5. Tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll og tørk hjertesalaten, agurken og limen. Skrell mangoen, og kutt den og agurken i strimler. Kutt limen i båter.
  6. Servering: Fyll salatbladene med svinekjakene, agurk- og mangostrimlene, den syltede rødkålen og chilimajonesen. Server potetbåtene og limen til retten.