Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot
15-20

Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot

Fiskekaker er en ekte hverdagshelt. Her får du også frisk råkost og smakfull ertepuré. Klassisk og innmari godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
urtemiks
Urtemiks
½–1 pakke
Smør (Melk)
½ ss

Pannestekte fiskekaker

fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
250 g
Smør (Melk)
2 ss

Revet gulrot

sitron
Sitron
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Tilbehør

remulade
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 690 kcal
  • Fett 37 g
  • Karbohydrater 59 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.

  1. Kokte poteter: Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn ½ ss smør og urtemiksen før servering.
  2. Ertepuré: Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  3. Pannestekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side. 
  4. Revet gulrot: Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
  5. Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.