Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Brød (eventuelt)
- fiskebuljong
- revet parmesan
- salt
- solsikke-/rapsolje
Penne
250 g
Salt
Løk
½ stk
Brokkoli
1 stk
Kremfløte
½ pakke
Fiskebuljong
2 dl
Sitron
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
Laksefilet
350 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvitløksbrød i en fei: Toast noen brødskiver. Drypp litt olje over skivene, del et hvitløksfedd i to og gni det over de ferdig toastede skivene.
Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann. Kok pasta såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–9 minutter.
Kutt løk i små terninger og fres den i en stekepanne med olje til den er blank.
Hell på fløte og fiskebuljong, og kok sausen i omtrent 5 minutter.
Skjær laks i små terninger. Del brokkoli i små buketter og stilken i staver. Ha laks og brokkoli fløtesausen. La det hele trekke i ytterligere 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sitron.
Sil av vannet fra pastaen. Legg pastaen på et fat eller i en bolle. Ha sausen med laks og brokkoli over pastaen og topp det hele med revet parmesan.
Server gjerne med grovt brød.
God middag!