Tabbouleh med skjørost fra Røros og yoghurtdressing
Vegetar

Tabbouleh med skjørost fra Røros

og yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Tabbouleh er en frisk salat, hvor bulgur, bladpersille, tomat og agurk er hovedingredienser.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Bulgur
125 g
(Hvete)
Granateple
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Gul løk
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Sitron
½ stk
Maisstivelse
1 pakke
Skjørost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
491 kcal
Fett:
10 g
Karbohydrater:
69 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered bulguren som anvist på pakken. Kutt bunnen og toppen av granateplet, kutt det deretter forsiktig på langs før du brekker det i to. Hold granateplet over en serveringsskål, og bank ut granateplefrøene.
 Skyll, tørk og grovhakk persillen. Skrell og finhakk løken. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i små biter. Vend persillen, løken, granateplefrøene, tomaten og agurken sammen med den ferdigkokte bulguren. Smak til med salt, pepper, olivenolje og saft fra sitronen.   
 Strø maisstivelsen utover en tallerken, og vend osten i den. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek osten i omtrent 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen på begge sider. Ha osten over på en tallerken og drypp over honningen, og dryss sesamfrøene på toppen.   
 Ha yoghurten i en skål, og vend inn persilladen. 
Bre et tynt lag av yoghurten på tallerkenen, og topp med tabboulehen og skjørosten. 
God middag!