Pannestekt laks med asparges- og erterisotto
Laktosefri
Glutenfri

Pannestekt laks med asparges- og erterisotto

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
En deilig risotto med salt, vellagret Grana Padano-ost og fersk asparges. Topp det hele med laks, og du har en fantastisk middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Sjalottløk
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Asparges
250 g
Grønne erter
125 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Vann
5 dl
Smør
2 ss
(Melk)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 872 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek risottorisen og løken i 1–2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett hønsebuljongen og 2 ss eddik. Ha i 5 dl vann, litt etter litt, til risottoen har ønsket konsistens. Tilsett mer vann hvis risottoen blir for tørr. Rør om innimellom.
 Skyll og kutt endene av aspargesene, og kutt hver asparges i 1 cm lange biter på skrå. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek aspargesene i 2–3 minutter. Ha i ertene når det gjenstår 1 minutt av steketiden. Bland aspargesene og ertene inn i den ferdigkokte risottoen. Finriv Grana Padano-osten over risottoen, og rør den inn sammen med 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
God middag!