Grillede kyllinglår med gresk salat og ovnsbakte hvitløkspoteter
Glutenfri

Grillede kyllinglår

med gresk salat og ovnsbakte hvitløkspoteter
4.47 (159)
Under 35 min
9 Ingredienser
Klassisk gresk salat med oliven, agurk, fetaost, tomater og sjalottløk er nydelig og smakfullt følge til saftige kyllinglår.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Sjalottløk
½ stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Kalamataoliven
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 711 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grillen hvis været tillater det! Grill kyllingen på høy varme for å få en grillskorpe, for så å senke den og la kyllingen bli gjennomvarm.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gjennomvarm.
 Skrell sjalottløken, og skyll agurken og tomaten. Kutt sjalottløken, agurken og tomaten i skiver. Del eller smuldre fetaosten i mindre biter. Bland sammen grønnsakene, olivenene og fetaosten i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
God middag!