Glutenfri
Vegetar
Chili sin carne
med ovnsbakt søtpotet, quinoa, avokado og mynteNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
En fresh meksikanskinspirert vegetargryte, full av smak og næring. Ekstra godt blir det med sprø tortillachips og avokado.
En fresh meksikanskinspirert vegetargryte, full av smak og næring. Ekstra godt blir det med sprø tortillachips og avokado.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Gul paprika
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Quinoamiks
125 g
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Lime
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Oregano
1 pakke
Røkt chilimix
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Mynte
1 bunt
Avokado
½–1 stk
Tortillachips
½–1 pakke
Lettrømme
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 802 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 92 g
- Protein:
- 27 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll og kutt paprikaen i båter, og fordel den på et stekebrett med bakepapir. Ha over chilikrydderet, litt olje og salt, og stek den midt i ovnen i 20–25 minutter.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Skrell rødløken og hvitløken. Finhakk hvitløken og kutt rødløken i terninger. Kutt limen i båter. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett hvitløken, rødløken, oreganokrydderet og resten av chilikrydderet. Stek det hele i 1 minutt. Ha i de hakkede tomatene, 1 dl vann og bønnene. La det småkoke i 10 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Skyll, tørk og finhakk mynten. Skjær et snitt rundt avokadoen, vri halvdelene fra hverandre og fjern steinen. Skrell og kutt avokadoen i skiver. Ha gryten i skåler, og topp med paprikaen, avokadoen, mynten og tortillachipsene. Server quinoaen, rømmen og resten av limebåtene til retten.
God middag!