Squash- og fetakaker med thailandsk agurksalat, søt chilisaus og ris
Vegetar

Squash- og fetakaker

med thailandsk agurksalat, søt chilisaus og ris
3.84 (100)
Under 45 min
14 Ingredienser
Fetaost, squash og koriander er en nydelig kombinasjon, disse thaiinspirerte grønnsakskakene blir sprø, fyldige og innmari gode.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • salt
  • sukker
Liste
Liste
Bilder
Squash
1 stk
Koriander
½ bunt
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Egg
2 stk
(Egg)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Agurk
½–1 stk
Rødløk
½ stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hvitvinseddik 30ml
1 pose
(Sulfitt)
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Jasminris
135 g
Lime
1 stk
Søt chilisaus
1 pakke
Koriander
½ bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
846 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
108 g
Protein:
27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt gjerne ut hvetemel med rismel for glutenfrie squashkaker.

 Riv squashen på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk korianderstilkene, spar bladene til topping. Smuldre fetaosten. 
 Skyll og kutt agurken i to, og så i skiver på skrå. Skrell og finhakk rødløken. Rør sammen eddiken, 1 ss sukker og ½ ts salt i en skål, til sukkeret er oppløst. Vend inn agurken, rødløken og 1 ts av ingefærblandingen i dressingen, og sett salaten i kjøleskapet.
 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Bland squashen med eggene, korianderstilkene, fetaosten, 1 dl hvetemel, 1–2 ts av ingefærblandingen og litt salt i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen, i 4–5 minutter på hver side. Legg squashkakene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
Kutt limen i båter. Ha limebåtene, den søte chilisausen, korianderbladene og peanøttene i hver sin skål til servering.
God middag!