25-35
Glutenfri
Vegetar
Sopp Stroganoff med kremet tomatsaus og ovnsbakte småpoteter
En varmende vegetargryte med sopp og kremet tomatsaus er perfekt etter en lang dag, og vil passe både store og små.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- smør
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte småpoteter
Hvitløksfedd
½ stk
Småpoteter
300 g
Linser
Belugalinser
125 g
Sopp Stroganoff
Gul løk
½–1 stk
Vårløk
½ pakke
Sjampinjong
200 g
Aromasopp
100 g
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
½ stk
Tomatpuré
1 pakke
Steinsoppulver
½–1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Vann
½–1 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 616 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 73 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte småpoteter: Skrell og finhakk hele hvitløksfeddet. Skyll og del potetene i to. Fordel potetene og halvparten av hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Linser: Tilbered linsene som anvist på pakken.
- Sopp Stroganoff: Skrell og finhakk løken. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll spinaten.
- Sopp Stroganoff, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 3 minutter, eller til den er blank. Ha løken over på et fat, og skru opp varmen. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett 1 ss smør, og stek soppen videre i 1–2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i den stekte løken, resten av hvitløken, paprikaen, tomatpuréen og ønsket mengde av steinsoppulveret, og stek det hele i 3 minutter. Tilsett crème fraîchen, grønnsaksbuljongen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la stroganoffen småkoke i 6–8 minutter. Ha i vårløken, spinaten og linsene når det gjenstår 1–2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
- God middag!