Laktosefri
Vegetar
Sticky portobellosopp
med hurtigsyltede grønnsaker, edamamebønner og jasminrisNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Denne retten vil utfordre og glede smaksløkene dine. Den er søt, syrlig, salt og full av deilig umami, inspirert av det asiatiske kjøkkenet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Jasminris
135 g
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Sukker
1 ts
Edamamebønner
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Portobello
4 stk
Kinesisk wok- og dippsaus
1 pakke
Honning
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 532 kcal
- Fett:
- 13 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil gjøre retten vegansk, bruk agavesirup istedenfor honning.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulroten. Kutt den og agurken i strimler på langs med en potetskreller. Ha grønnsakene i en skål, og vend inn 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene i 2–3 minutter. Skru ned varmen, vend inn sesamfrøene, og krydre med litt salt.
Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver på omtrent ½ cm. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i 3–4 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Vend inn woksausen og honningen. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
Fordel risen i dype skåler, og topp med portobellosoppen, edamamebønnene og de hurtigsyltede grønnsakene. Topp det hele med vårløken.
God middag!