Vegetar
Aubergine-, kikert- og chevresalat
med pitabrød og srirachayoghurt3.92 (85)
Under 30 min
15 Ingredienser
Auberginen får en nydelig konsistens når den bakes i ovnen, da blir den både crispy og kremet. Den syrlige srirachayoghurten gir retten et lite sting.
Auberginen får en nydelig konsistens når den bakes i ovnen, da blir den både crispy og kremet. Den syrlige srirachayoghurten gir retten et lite sting.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Aubergine
1 stk
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
Egg
2 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Srirachasaus
1 pakke
Sitron
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Chevre
100 g
Sitron
½ stk
Fullkornspita
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 655 kcal
- Fett:
- 29 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene.
Skyll og kutt auberginen i terninger. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Fordel auberginen og kikertene på et stekebrett med bakepapir og vend inn persilladen, litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter.
Kok eggene i omtrent 7 minutter. Avkjøl dem i kaldt vann, skrell og del dem i båter.
Skyll og grovriv halvparten av agurken på et rivjern. Press ut så mye væske så mulig, og ha agurken i en skål. Vend inn yoghurten og smak til med sriachasausen, salt, pepper og saft fra sitronen.
Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og finhakk persillen. Bland tomaten, agurken, løken og persillen sammen i en serveringsskål.
Varm pitabrødene i ovnen i 4–6 minutter.
Vend auberginen, kikertene og saft fra resten av sitronen inn i salaten. Smuldre chevren over, og topp med eggebåtene.
Server pitabrødene og srirachayoghurten til salaten.
God middag!