Aubergine-, kikert- og chevresalat med pitabrød og srirachayoghurt
Vegetar

Aubergine-, kikert- og chevresalat

med pitabrød og srirachayoghurt
3.92 (85)
Under 30 min
15 Ingredienser
Auberginen får en nydelig konsistens når den bakes i ovnen, da blir den både crispy og kremet. Den syrlige srirachayoghurten gir retten et lite sting.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Aubergine
1 stk
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Egg
2 stk
(Egg)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Srirachasaus
1 pakke
Sitron
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Bladpersille
1 bunt
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Fullkornspita
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
655 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
65 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Kok opp vann i en kjele til eggene.
 Skyll og kutt auberginen i terninger. Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Fordel auberginen og kikertene på et stekebrett med bakepapir og vend inn persilladen, litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 15 minutter. 
 Kok eggene i omtrent 7 minutter. Avkjøl dem i kaldt vann, skrell og del dem i båter.
Skyll og grovriv halvparten av agurken på et rivjern. Press ut så mye væske så mulig, og ha agurken i en skål. Vend inn yoghurten og smak til med sriachasausen, salt, pepper og saft fra sitronen.
Skyll og kutt tomaten og agurken i terninger. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og finhakk persillen. Bland tomaten, agurken, løken og persillen sammen i en serveringsskål.
 Varm pitabrødene i ovnen i 4–6 minutter.
 Vend auberginen, kikertene og saft fra resten av sitronen inn i salaten. Smuldre chevren over, og topp med eggebåtene.
Server pitabrødene og srirachayoghurten til salaten.
God middag!