Roede
Estragonkylling
med fullkornspita, sommersalat og tzatzikiNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Pitabrød er en favoritt, som kan fylles med nesten hva som helst. Her får du saftig estragonkylling, knasende grønnsaker og frisk tzatziki.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
300 g
Olje
1 ts
Hjertesalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Nektarin
1 stk
Agurk
½ stk
Fullkornspita
2 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
1 pakke
Persillade
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 55 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk grillen hvis været tillater det! Grill kyllingen i 4–5 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Grill pitabrødene i et par minutter på hver side. Pitabrødene kan også varmes forsiktig i en brødrister.
Skyll agurken og grovriv halvparten på et rivjern. Ha agurken i en skål, og strø over litt salt. La den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut vannet over vasken. Ha agurken tilbake i skålen, og vend inn yoghurten og persilladen.
Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft (se tips).
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 5–6 minutter på hver side, til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Skyll og tørk salaten, og kutt den i biter. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Skyll og kutt nektarinen i båter, og resten av agurken i terninger. Bland sammen grønnsakene på et serveringsfat.
Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
125 g Pita: 1 stk Salat: 150 g Tzatziki: 1 ss Energiinnhold: ca. 570 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!