Stekt halloumiost med fullkornscouscous, tomatiserte grønnsaker og lett urtedressing
Roede
Vegetar

Stekt halloumiost med fullkornscouscous

tomatiserte grønnsaker og lett urtedressing
4.37 (82)
Under 30 min
11 Ingredienser
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Søte grønnsaker og frisk dressing passer perfekt til den salte osten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Fullkornscouscous
125 g
(Hvete)
Urtemiks
½ pakke
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Sukker
½ ts
Olje
1 ts
Tomat
1 stk
Halloumi
100 g
(Melk, Laktose)
Urtemiks
½ pakke
Olje
1 ts
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 638 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 81 g
  • Protein: 30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ostens sammensetning gjør at den kan grilles og stekes. Halloumiosten er en tradisjonsrik ferskost fra Kypros. Osten er laget av ku-, får,- og geitemelk, og har en gummiaktig konsistens.

 Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend halvparten av urtemiksen inn med couscousen når den er ferdig kokt. 
 Skrell og kutt løken og gulroten i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og persilladen i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett kikertene og de hakkede tomatene. Skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha det i kjelen. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med ½ ts sukker, salt og pepper.  
 Skyll og kutt tomaten i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatene med snittflaten ned i 4–5 minutter, og ha dem over på en tallerken. Tørk lett av stekepannen, og stek halloumiskivene i 2–3 minutter på begge sider, til de er gylne. Ha tomatene tilbake i pannen, og Krydre med resten av urtemiksen litt salt og pepper. Du kan dele halloumien og tomaten i mindre biter hvis du heller vil det. 
Server urtedressingen til retten. 
300 g Couscous: 100 g Stekt halloumi: 40 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!