Laktosefri
Biff teriyaki
med grønnsaker og jasminris4.25 (88)
Under 20 min
8 Ingredienser
Denne japanskinspirerte retten med saftig storfekjøtt, sprø grønnsaker og mild teriyakisaus er en sikker favoritt.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Jasminris
½ pakke
Hvitløksfedd
½–1 stk
Sjampinjong
100 g
Stangselleri
1 stilk
Hjertesalat
½ stk
Strimlet storfekjøtt
200 g
Teriyakisaus
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 548 kcal
- Fett:
- 5 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mat til overs? Da er det kort vei til stekt ris. Ha restene av risen, kjøttet og grønnsakene i en middels varm stekepanne. Stek det i et par minutter, og rør inn ett sammenvispet egg til det har stivnet.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skyll stangsellerien og hjertesalaten. Kutt stangsellerien i skiver på skrå, og hjertesalaten i strimler.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det er gyllent. Legg kjøttet på en tallerken. Stek hvitløken, soppen og stangsellerien i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med hjertesalaten og teriyakisausen. La det hele surre i 1–2 minutter. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene, salt og pepper.
God middag!