Glutenfri
Sitruskrydret laksefilet med stekt hjertesalat og yoghurt- og epledressing
4.08 (200)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
Soyasaus
1 ss
Hjertesalat
½–1 stk
Laksefilet
135 g
Sitruskrydder
½ pakke
Grønt eple
½–1 stk
Yoghurt naturell
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 641 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 48 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan fint tilberedes på grillen. Legg 2–3 tynne sitronskiver i taksteinsmønster på grillen, og legg fiskestykket oppå sitronskivene. Sitronen gir god smak til fisken, samtidig som den gjør at fisken ikke setter seg fast.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg potetene i en smurt ildfast form, klem dem litt flate, og ha over 1 ss soyasaus. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er gjennomvarme og litt sprø.
Del hjertesalaten i to gjennom stilkfestet, skyll den, og rist av vannet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med sitruskrydderet, salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Ta fisken ut av pannen. Skyll stekepannen, og varm den opp til høy varme. Tilsett litt olje, og stek salaten i 2–3 minutter, til den er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Kutt eplet i små terninger. Bland epleterningene og yoghurten sammen i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Lag en god og frisk salat med restene av potetene, hjertesalaten, eplet og yoghurten.
God middag!