Laktosefri
Kjøttbollegryte
med krydret tomatsaus og fullkornsbulgur4.14 (103)
Under 20 min
9 Ingredienser
Dette er en middelhavsinspirert gryte med krydret tomatsaus og kjøttboller. Med fullkornsbulgur er det en rask og god Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Bulgur
125 g
Hvitløksfedd
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
340 g
Persillade
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovhakk løken. Skyll og kutt paprikaen og squashen i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i 3–4 minutter, til de er gylne. Ha i kjøttbollene og persilladen, og stek det videre i 1–2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, og skyll ut boksen med 1 dl vann, og ha det i gryten. Kok opp, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Ha i litt mer vann hvis du synes sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk persillen, og topp retten med den.
God middag!