Mørkokt svineknoke med grønnkål, appelsin, ris og bearnéssaus
20-30

Mørkokt svineknoke med grønnkål, appelsin, ris og bearnéssaus

Svineknoke trenger lang varmebehandling for å bli mør, men her får du den ferdig. Saftig, salt og mørkokt svinekjøtt med en god saus er en favoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • bygg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper

Ris

basmatiris
Basmatiris
½ pakke

Paprikakrydret svineknoke

svineknoke
Svineknoke
250 g
røkt paprikakrydder
Røkt paprikakrydder
¼–½ pakke

Grønnsaker

appelsin
Appelsin
½–1 stk
brokkolistilker og grønnkål
Brokkolistilker og grønnkål
100 g
Vann
1 dl
Smør (Melk)
1 ss

Bearnéssaus

bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 844 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. Pass på å halvere mengden vann. 
  3. Paprikakrydret svineknoke: Ha svineknoken og kraften fra pakken i en ildfast form. Dryss over ønsket mengde av paprikakrydderet, og stek kjøttet i ovnen i 10–12 minutter, eller til det er gjennomvarmt. 
  4. Grønnsaker: Skrell og kutt appelsinen i biter. Kok opp 1 dl vann og 1 ss smør i en kjele. Kok brokkolistilkene og grønnkålen i vannet i 1–2 minutter. Sil av vannet, og la grønnsakene renne av seg. Vend inn appelsinen, og smak til med salt og pepper.
  5. Bearnéssaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
  6. Restetips: Frys ned resten av sausen og grønnsaksblandingen til en annen middag.