Spicy koreansk svinewok med paprika, fullkornsris og sesamfrø
15-20
Roede
Laktosefri

Spicy koreansk svinewok med paprika, fullkornsris og sesamfrø

Koreansk wok med svinekjøtt, friske grønnsaker, fullkornsris og sweet chili-saus er en rask og sunn hverdagsrett.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Spicy koreansk wok

mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
rød paprika
Rød paprika
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
hodekål
Hodekål
300 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½–1 pakke
Olje
1 ts
Vann
½ dl

Servering

koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 688 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 84 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chiliflakene er sterke. Server dem gjerne ved siden av retten dersom ikke alle liker det så hett.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Spicy koreansk wok: Skjær kjøttet i strimler, og krydre med litt salt, sesamfrøene og chiliflakene (se tips). Skyll og rens paprikaen. Skrell løken, og fjern det ytterste laget på kålen. Kutt paprikaen, løken og hodekålen i strimler.
  3. Spicy koreansk wok, fortsettelse: Varm opp en vid stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, og legg det over på en tallerken. Stek paprikaen, løken og hodekålen i 3–4 minutter, under omrøring. Bland inn soya- og ingefærsausen, chilisausen og ½ dl vann, og kok opp. Vend inn kjøttet før servering.
  4. Servering: Skyll, tørk og grovhakk korianderen, og strø den over woken ved servering. 
  1. Ris: 100 g Wok med grønnsaker og kjøtt: 300 g Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).