Tomatgryte med appelsin og kikerter, med urtebakte småpoteter og aioli
20-30
Vegetar

Tomatgryte med appelsin og kikerter, med urtebakte småpoteter og aioli

En tomatisert gryte med masse grønnsaker og sprø ovnsbakte poteter er varmende vintermat for hele familien. Kos deg med å dyppe potetene i aiolien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Urtebakte poteter

småpoteter
Småpoteter
300 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke

Tomatgryte

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
appelsin
Appelsin
½ stk
gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
purre
Purre
½ stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
½–1 pakke
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
¼ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
1½ dl

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
½ bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 587 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Urtebakte poteter: Kutt potetene i to. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter. Krydre potetene med ønsket mengde av urtemiksen når de ferdig stekte. 
  3. Tomatgryte: Skyll og finhakk persillen. Skyll appelsinen, og finriv skallet (kun det oransje) på den fine siden av et rivjern. Skrell og kutt løken og gulrøttene i terninger. Kutt purren i to på langs, skyll den i kaldt vann, og kutt den i skiver. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
  4. Tomatgryte, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene og purren i 3–4 minutter, til løken er gyllen. Tilsett tomatpuréen, kryddermiksen og ¼ pakke chiliflak, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i 1½ dl vann, kikertene, grønnsaksbuljongen, de hakkede tomatene og litt av persillen. La gryten småkoke i 15–20 minutter. Tilsett fløten mot slutten av koketiden. Smak til med saften fra appelsinen, eventuelt mer av chiliflakene, salt og pepper. 
  5. Servering: Topp tomatgryten med mer av chiliflakene, det revne appelsinskallet og resten av persillen. Server aiolien til retten.