Hvit aspargespizza og ruccolasalat med pære
Vegetar

Hvit aspargespizza

og ruccolasalat med pære
Ny oppskrift
Under 20 min
10 Ingredienser
Asparges er kanskje utradisjonell pizzatopping, og vi elsker det. Hvit pizzasaus og sterke chiliflak gjør denne pizzaen til en av våre favoritter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
Sjalottløk
1 stk
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Asparges
1 bunt
Revet ost
100 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Kjerneblanding
1 pakke
Ruccola
50 g
Pære
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1119 kcal
Fett:
68 g
Karbohydrater:
88 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag chiliolje til pizzaen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i chiliflakene og rist dem lett. Ha i litt olje, og stek det hele videre i 1–2 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødløken i tynne båter. Bland crème fraîchen og aiolien i en skål. Legg pizzabunnene på stekebrett med bakepapir, og fordel crème fraîche-blandingen utover pizzabunnene. Skyll aspargesene, kutt vekk endene, og kutt toppene i 4 biter. Topp pizzaen med den revne osten, og fordel aspargesene og rødløken jevnt utover. Stek pizzaene nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Topp pizzaene med chiliflakene og 1 ss olivenolje, og krydre med litt salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Rist kjerneblandingen i omtrent 1 minutt, eller til kjernene begynner å poppe. Skyll ruccolaen og pæren. Kutt pæren i 2 på langs, og så i tynne skiver. Ha ruccolaen i en skål, og vend inn pæreskivene og kjerneblandingen. Drypp over litt olivenolje ved servering. 
God middag!