Rask pastinakksuppe med rødbetechips, persillestekte kikerter og varme brød
Vegetar

Rask pastinakksuppe

med rødbetechips, persillestekte kikerter og varme brød
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Den søte og nøtteaktige pastinakken egner seg ypperlig til å lage suppe av. De vakre rødbetechipsene gjør denne retten til en fryd for øyet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Rødbeter
2 stk
Pastinakksuppe
700 g
(Melk, Laktose)
Grønt eple
1 stk
Kikerter
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
645 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
88 g
Protein:
24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne en mandolin til å kutte rødbeten i tynne skiver. Multirødene kan varmes i en brødrister.

Sett stekeovnen på 210 grader varmluft.
 Skrell og kutt rødbetene i så tynne skiver som mulig. Fordel skivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn olje og salt. Stek rødbeteskivene i ovnen i omtrent 10 minutter, men snu på dem halvveis i steketiden. Ta de ferdigstekte rødbetene ut av ovnen, og skru ovnen opp til 230 grader varmluft.
 Ha suppen i en kjele, og varm den opp under omrøring, til den begynner å småkoke. Smak til med salt.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Hell laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Skyll, tørk og finhakk all persillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek epleterningene og kikertene i 2–3 minutter, og vend inn halvparten av persillen.
Stek multibrødene som anvist på pakken. 
Strø kikertblandingen og resten av persillen over suppen ved servering. 
God middag!