Glutenfri
Vegetar
Ovnsbakte poteter med blomkål
tzatziki, polkabete og currydressingRetten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
En rett med røtter i både India og Hellas. En spennende kombinasjon av grønnsaker, mild currysaus og frisk tzatziki.
En rett med røtter i både India og Hellas. En spennende kombinasjon av grønnsaker, mild currysaus og frisk tzatziki.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Sitruskrydder
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Blomkål
1 stk
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Agurk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt
150 g
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 602 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 67 g
- Protein:
- 21 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Poteter blir sprøere i ovnen om man passer på å slippe ut fuktigheten av ovnen et par ganger underveis.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel. Ha polkabeten i en skål, og bland inn saften fra den halve sitronen, 1 ts sukker og litt salt.
Skyll og grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finriv eller finhakk hvitløken. Bland agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med litt av saften fra sitronen, salt og pepper.
Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del blomkålen i buketter. Ha kikertene og blomkålen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Fordel kikertene og blomkålen utover stekebrettet med potetene, og stek det sammen i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid.
Skyll spinaten, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen ved servering.
God middag!