Souvlaki med pommes frites, blandet salat med tomat, og tzatziki
Glutenfri

Souvlaki

med pommes frites, blandet salat med tomat, og tzatziki
4 (173)
Under 30 min
12 Ingredienser
Souvlaki er populær gresk hurtigmat der marinert kjøtt grilles, og spises rett fra spydet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Mager svinekam i skiver
300 g
Sitron
½ stk
Oregano
1 pakke
Grillspyd
4 stk
Olivenolje
1 ss
Agurk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Tomat
1 stk
Mamma Mia salatblanding
75 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
585 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
41 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater, kan du gjerne grille souvlaki-spydene og tomatene ute på grillen over direkte varme.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Legg grillspydene i varmt vann.
 Kutt potetene i strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pommes fritesen i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend pommes fritesen en gang under steketiden.  
 Skrell og finhakk hvitløken. Kutt kjøttet i terninger på omtrent 2 cm. Del sitronen i to, og press saften fra halve sitronen i en bolle. Ha i halvparten av hvitløken, oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Vend inn kjøttet, og la det hele marinere i minst 10 minutter.  
 Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Ha agurken i et dørslag, og krydre med litt salt. Press ut så mye væske du klarer fra agurken, og ha agurken, resten av hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med pepper.      
 Tre kjøttet på grillspydene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spydene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomaten og salaten i en serveringsbolle, og bland inn 1 ss olivenolje og ½ ss eddik. Krydre med litt salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter. og server båtene til retten. 
God middag!