Roede
Kylling i fullkornspita med hjertesalat, agurk og hvitløksdressing
4 (77)
Under 30 min
8 Ingredienser
Pitabrød er perfekt i en travel hverdag. Vi har fylt dem med saftig kylling og sprø grønnsaker, og med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt.
Pitabrød er perfekt i en travel hverdag. Vi har fylt dem med saftig kylling og sprø grønnsaker, og med mild hvitløksdressing er dette sunt, raskt og godt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Sulfitt·
 - Egg·
 - Sennep·
 - Hvete·
 - Rug·
 - Melk·
 - Selleri
 
Basisvarer:
- Olje
 - pepper
 - salt
 
Hjertesalat
1 stk
Agurk
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Tomat
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Olje
1 ts
Fullkornspita
4 stk
Hvitløksdressing
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 650 kcal
 - Fett:
 - 14 g
 - Karbohydrater:
 - 80 g
 - Protein:
 - 51 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan også varmes forsiktig i brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. Skyll løken i kaldt vann, eller stek den sammen med kyllingen for å gi den en mildere smak.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft (se tips).
 Skyll og kutt salaten i strimler. Kutt agurken i strimler. Skrell sjalottløken, og kutt den og tomaten i skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med pepper og urtemiksen. Legg kyllingen over på en tallerken.
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 3–4 minutter. Fyll de nystekte pitabrødene med grønnsakene og kyllingen, og topp med hvitløksdressingen. 
 125 g Pitabrød: 1 stk Salat: 150 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!
