Tyrkisk köfte: grillede biffer av kjøttdeig med bulgur, cobansalat, haydari og sitron

Tyrkisk køfte

grillede biffer av køttdeig, bulgur, cobansalat, haydari og sitron
4 (116)
Under 30 min
16 Ingredienser
Köfte, kofte eller kebab er vanlige navn på disse saftige og smakfulle kjøttkakene fra Midtøsten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • olje
  • salt
Liste
Liste
Bilder
Bulgur
125 g
(Hvete)
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Panering
½ pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Oregano
1 pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Dill
½ bunt
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Dill
½ bunt
Agurk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Sitron
½ stk
Chiliflak
½–1 pakke
Olivenolje
½ ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
696 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også grille köftene over direkte varme. Server dem gjerne med grillede pita- eller libabrød.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. 
 Skyll sitronen og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skrell og finhakk hvitløken. Ha kjøttdeigen, hvitløken, skallet fra sitronen, paneringen, ½ dl melk, persilladen, oreganoen og litt salt i en bolle, og bland det godt sammen. Dekk bollen med plastfolie, og sett den i kjøleskapet i 15 minutter. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll finhakk halvparten av dillen. Ha yoghurten i en bolle, og vend inn hvitløken og den finhakkede dillen. Smak til med salt. 
 Grovhakk resten av dillen. Skyll og kutt agurken og tomaten i små, jevnstore terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha løken, agurken og tomaten i en serveringsskål. Press over saften fra sitronen, og bland inn chiliflakene, ½ ss olivenolje og litt salt.
 Ta ut kjøttdeigen fra kjøleskapet, og form den til fire avlange biffer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek biffene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
God middag!